Blogg

Min korrespondanse med barneombudet om barnets beste, del 2.

Etter å ha mottatt et svært mangelfullt svar fra barneombudet skrev jeg raskt ned et svar, og sendte dette til barneombudet 25.05.2016. Svaret mitt til barneombudet var stort sett kommentarer til det de skrev, og en etterlysning på svar fra den opprinnelig mailen min.
 

 

Deres ref: Vår ref: Saksbehandler: Dato:16/00588-7 Ane Gjerde 17. juni 2016

Delt bosted
Barneombudet viser til dine eposter. Du skriver at du ikke har fått svar på det du stilte spørsmål om i første epost og at du opplever svaret vårt som en oppramsing og gjentakelse av det samme som barneombud Anne Lindboe gjentar i mediene. Du stiller konkrete spørsmål blant annet om hva vi baserer oss på når vi sier at barn under 3 år ikke bør ha delt bosted. Du skriver at vi er forpliktet til å svare på alle spørsmålene du stiller.

Barneombudet har forståelse for at du ønsker svar og en redegjørelse for blant annet hvilken forskning vi baserer oss på når vi uttaler oss om delt bosted.

Barneombudet kan selv prioritere oppgaver og hvilke diskusjoner vi går inn i. Det følger av vår lov og instruks. Se http://www.barneombudet.no. Barneombudets viktigste prioritet når det kommer til saker inn til vårt kontor er henvendelser fra barn. Henvendelser fra voksne privatpersoner er også svært viktig for oss å få inn til vårt kontor for å få kunnskap fra de som har direkte erfaring med systemet og om det fungerer eller ikke fungerer til barnets beste. Det gjelder selvfølgelig også henvendelser der personer er uenig med oss. Vi setter derfor pris på ditt innspill inn i debatten om barns rettssikkerhet i barnelovsaker. Vi anser det likevel ikke som Barneombudets oppgave å redegjøre og informere enkeltpersoner hvilken forskning vi baserer oss på, utover det som er publisert på våre nettsider. Der finner du alt av offisielle uttalelser på våre fagområder, og du vil finne den informasjonen vi kan gi der.

Vi kan imidlertid trygge deg på at barns rettssikkerhet når foreldre ikke bor sammen er et av våre prioriterte fagfelt og vi har opparbeidet oss betydelig kompetanse på dette feltet over mange år. Vi er klar over at det er mange hensyn som skal tas, og delte meninger om hvordan lovverket og instansene bør utformes med tanke på barns beste. Vi tar med oss dine innspill i debatten.

Vennlig hilsen
Camilla Kayed                                                                               Ane Gjerde
fagsjef                                                                                          seniorrådgiver

Brevet er godkjent elektronisk og har derfor ingen signatur

 

Camilla Kayed,
fagsjef i barneombudet

Kreditering: Marius Hauge for barneombudet

Kreditering: Marius Hauge for Barneombudet
Kreditering: Marius Hauge for Barneombudet
Kreditering: Marius Hauge for Barneombudet
Kreditering: Marius Hauge for Barneombudet
Kreditering: Marius Hauge for Barneombudet

Ane Gjerde,
seniorrådgiver i barneombudet.

Kreditering: Marius Hauge for barneombudet

Kreditering: Marius Hauge for Barneombudet
Kreditering: Marius Hauge for Barneombudet
Kreditering: Marius Hauge for Barneombudet
Kreditering: Marius Hauge for Barneombudet
Kreditering: Marius Hauge for Barneombudet
Kreditering: Marius Hauge for Barneombudet
Kreditering: Marius Hauge for Barneombudet
Kreditering: Marius Hauge for Barneombudet
Kreditering: Marius Hauge for Barneombudet
Kreditering: Marius Hauge for Barneombudet
Kreditering: Marius Hauge for Barneombudet

Legg merke til hvordan barneombudet igjen unnlater å svare. At de ikke er forpliktet til er greit nok, jeg antydet det i en purring på svar, utfra teksten i deres automatisk respons. Men jeg var kanskje litt for unøyaktig med tolkningen.
Likevel er ikke det noen god unnskyldning for å ikke ville redegjøre eller dele informasjon om sitt arbeid. De viser til sin lov og innstruks som tilsynelatende finnes på deres hjemmesider, uten å spesifisere nøyaktig hvor på sidene dette finnes. Jeg har heller ikke funnet noe om dette.

Videre får vi vite at de ikke anser det som sin oppgave å redegjøre eller informere om hvilken forskning de baserer seg på. Hva kommer det av? Er det ikke forholdsvis enkelt å oppgi dette?

Avslutningsvis får vi vite at anser seg selv som betydelig kompetente på dette området. Jeg er ikke overbevist om at det stemmer.

Jeg sendte nok en mail etter dette, og svaret mottok jeg i dag, 29.08.2016. Her avsløres kildene for barneombudets ståsted.
Det vil jeg publisere i morgen, eller onsdag.

Far, 36 år.

Kreditering: Marius Hauge for Barneombudet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..