Betraktninger, nyheter, samfunn.

Samværssabotasje kan være:

father and children
Licensed from: adrenalina / yayimages.com

Jeg så forleden noen skrive i et kommentarfelt at samværssabotasje mot fedre sikkert ikke var så utbredt. Det kunne da ikke være så mange som nektet far å treffe barna sine. I tillegg hevdet vedkommende at det nærmest ble fremstilt som normen. Jeg har til gode å se noen mene at store problemer ved samlivsbrudd er normen. Det er ikke slik jeg oppfatter det, i alle fall. Men i de sakene hvor brudd med barn er et problem, er lovverket og retningslinjene mye av årsaken til at konfliktene blir vanskelige å løse. Det er heller ikke første gang jeg ser dette bagatelliseres.

Det kan virke som en del oppfatter samværssabotasje som å nekte samvær totalt. Men samværssabotasje er mer enn det. Jeg tenkte det kunne være greit å vise noen eksempler. Alt vil kanskje ikke virke like alvorlig eller som noe særlig å klage på, men jeg kan love at disse tingene medfører store påkjenninger når det forekommer over lang tid.

  • Samværssabotasje kan være når samværet blir avlyst flere ganger pga. «sykdom».
  • Samværssabotasje kan være når bostedsforelderen ikke leverer barnet i barnehagen, og ikke sier ifra før du er der for å hente.
  • Samværssabotasje kan være når bostedsforelderen tar med barnet på café rett før opphenting, så du må reiser til en annen lokasjon, og vente til de er ferdig med isen, eller bolla.
  • Samværssabotasje kan være når bostedsforelderen kontakter deg i ferien og sier at barnet skal hentes tidligere, fordi du må trekke helgesamværet i forkant fra ferieuka.
  • Samværssabotasje kan være når bostedsforelderen endrer ferieuke etter at ferien skulle være avklart.
  • Samværssabotasje kan være når bostedsforelderen flytter langt unna med barnet, og reduserer samværsmulighetene.
  • Samværssabotasje kan være når bostedsforelderen ikke sender med skiftetøy til korte samvær.
  • Samværssabotasje kan være når bostedsforelderen gjør avtaler på vegne av barnet i tiden for ditt samvær.
  • Samværssabotasje kan være når bostedsforelderen ikke er villig til å hjelpe med å skaffe pass før ferie.
  • Samværssabotasje kan være når bostedsforelderen nekter å bidra til overlevering og henting.

Det er flere ting som kan falle inn under samværssabotasje, dette var eksempler jeg skrev ned på stående fot. Samværssabotasje gjøres mulig at et lovverk og retningslinjer som gjør forskjell på foreldrene i forhold til avgjørelsesmyndighet. Det finnes ingen tvangsmidler ved samværssabotasje.

Det haster med en endring av lovverket for å få bukt med dette. Lovverket vil aldri kunne være helt perfekt, men langt færre barn vil oppleve tap av kontakt med sine foreldre ved likeverdig utgangspunkt etter samlivsbrudd.

 

Far, 37

Følg og lik meg på Facebook og Twitter!

#FortsattPappa

9 tanker om “Samværssabotasje kan være:”

  1. Når du blir jaget fra skoleavslutningen til barnet ditt. Når bostedsforelderen møter på kamp og lager bråk når barna skal hjem. Når man lokker med fornøyelsesparker og godteri for at barne ikke skal ville dra til den andre. Når barna blir bedt om å ikke høre på samværsforelder eller dens nye samboer. Når mobilen til barna brukes til spionasje. Når bostedsforelder gråter åpenlyst foran barna når de skal dra. Når bostedsforelder sier at barna må ringe når de vil hjem. Når bostedsforelder med vilje går inn i butikken du handler i, fordi det da blir bråk med barna. Når bostedsforelder bare MÅ komme med noe helt uvesentlig som barnet har «glemt». Når bostedsforelder forteller barna løgner om den andre for å få de til å ikke like seg der. Osv…osv….osv…..😔

    Liker

  2. Når du ikke får lov å besøke barn i barnehage, utenom din tid med barna. Når du ikke får se håndballkamper utenom din tid med barna. Når du ikke får avklart sommerferie med barna før 5 dager før sommerferie 4 år på rad. Når du ikke får lov å ha kontakt med foreldrene til vennene til ditt barn.

    Liker

  3. Når det blir sagt på familievernkontoret at barnet ikke vil ha samvær. Og det var en meget tett og god relasjon før. Og en har mwget gode evner og har jobbet med barn lenge, Og eksen sier » de vil ha fred», for liksom å insinuere at en lager bråk.
    Når du henger pose med god mat og adventskalender til store barnet, for å være hyggelig, på døra til eksen , og du mottar sms: «fjern deg fra huset, ser deg på kamera. Det er koblet til pc.»

    Liker

  4. Når man blir enig på ett meklingsmøte og tar hverandre i hånda med mekler som vitne på at samvær skal fortsette som normalt før saksforberedende møte i tingretten.

    Liker

  5. Jeg har hatt flere faser av vårt samarbeid.
    Har aldri opplevd direkte sabotasje av inngått avtale, men har opplevd annen «samarbeidssabotasje».
    1. Når motparten ikke anerkjenner deg som likeverdig samtalepartner om hva som er best for barnet.
    2. Når forslag blir tatt i verste mening, for derved å skape et falskt bilde av at diskusjon er umulig.
    3. Når et hvert forslag blir avvist før diskusjon for å slippe å implisitt anerkjenne den andre forelderen ved å faktisk ha en dialog.
    4. Når det eneste man «gir» er avtalefestet samvær.
    5. Når legitimiteten til inngått avtale trekkes i tvil, slik at gjennomføring av avtalen gir en følelse av å være urimelig og får et negativt slør.

    Liker

  6. Når man blir enig på ett meklingsmøte at samvær skal fortsette som normalt og man tar hverandre i hånda med mekler som vitne. Så kommer det en SMS noen dager senere at far ikke kan hente barna som bor 32 mil unna far.Arrrg😡

    Liker

  7. Når småbarn blir indoktrinert med at far er «slem» og barna blir redde for å møte ham. DA har barnevernet oppnådd sin ultimate situasjon og slipper å jobbe mer!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..