Samvær

Samvær med barnet mitt.

I morgen skal jeg hente barnet mitt. De 48 timene annenhver helg er gull verdt. Feriene likeså.

Han sa en av de siste gangene han var her, at han hadde skrevet i dagboken sin. Der sto det at på kvelden så skulle vi spise noe godt og se på en film. Det skal vi gjøre i morgen når vi kommer hjem. Det tar meg sju timer å kjøre for å hente ham. De tre og en halv timene vi bruker tilbake er lange for ham, men jeg har med musikk og kanskje lastet ned noe å se på.

Lillebror bobler av glede disse dagene. Bare å se på storebror er helt fantastisk, og ikke minst å kunne vise seg frem. Se hva jeg kan! Se på meg! Haha, det var mye morsommere enn når pappa  gjør det! Samværet er også viktig for kontakten mellom to søsken.

Barnet mitt skal få sove i sengen sin, på rommet sitt. Selv om han ikke sover der så ofte, så er det likevel et viktig rom. Når vi skal flytte, vil han at rommet i det nye huset skal være helt likt. Hver natt leser jeg for ham. Jeg må konkurrere med kosedyrene om plassen, men de stables fint slik at alle får være med. Når vi har lest ferdig vil han gjerne at jeg venter litt før jeg går ut av rommet.

Kanskje vi leker litt med Lego på lørdagen. Forskjellige varianter, Lego City, Ninjago, Chima, Nexo knights. Hvorfor holde seg til én type? Jeg finner stadig klosser under sofaen, TV-benken eller andre steder etter samværene. Men det er godt å finne spor etter ham.

Etter samværet er det ikke sikkert jeg rydder bort alt med en gang. Da føles det litt som at han fortsatt er der. En ensom tøffel i hjørnet av rommet. Leker spredd litt utover gulvet. En åpen skuff i kommoden, hvor han fant frem et par sokker.

Ytterjakker henger i gangen, klare til neste gang han kommer hjem. Og det er hjemme. En god venn kom en gang til spørre ham om han var på besøk hos pappa. «Jeg er ikke på besøk!» var det klare svaret.

#FortsattPappa

Far, 37

Følg meg gjerne på Facebook og twitter!

 

 

12 tanker om “Samvær med barnet mitt.”

 1. Fint skrevet 🙂 Tiden med barna er uvurdelig og kommer aldri igjen. Håper at en dag så kan alle pappaer som ønsker det bli anerkjent som «hovedomsorgspersoner» i sine barns liv, og være sammen med dem så mye som mulig i den viktige tiden mens de er små 🙂

  Liker

 2. Så korte perioder med barna er ikke samvær i mine øyne, det er å hilse på barna. At det offentlige baner vei for at slike tilstander får settes til livs er rett og slett kriminelt synes jeg. Og vi fedre må bare ta til takke med det vi får, hvis vi kjemper for rettferdighet så ender vi fort opp med ingenting.
  Og på den andre side, dette ser ut til å ramme fedre som virkelig bryr seg.
  Mens fedre som er voldelige og ikke bryr seg noe videre, de plir presset til å være med barna som de er far til.
  Nei, du får gjøre det som du pleier å gjøre, se forbi galskapen og nyt den tiden du får og gjør det beste av det.

  Liker

  1. Tommie Hayden: Ja, det er mye urett. Men jeg svelger kameler, og gjør det jeg kan for å gjøre det best mulig for barnet utfra den situasjonen som er nå. Så prøver jeg å bidra til endring av systemet ved siden av. 🙂

   Liker

 3. Kos dere masse :-).
  Jeg har mine to små gutter til i morgen tidlig før det blir 2 timers levering på skole og i barnehafr og en tung uke før neste fredag til mandag, så jeg kjenner meg igjen i alt du skriver.
  Ta vare på hvert eneste øyeblikk, og vit at gutten din er fullt klar over hvor glad du er i ham og hvor mye du gleder deg til å være med ham!
  Tiden går fort, og plutselig får han (forhåpentligvis) bli hørt og dermed være mer med Pappa.
  Solidarisk og forståelsesfull hilsen fra Øyvind!

  Liker

  1. Øyvind Lien: Takk for meldingen! Vi skal nok kose oss, selv på den korte tiden. Ingen tvil om at han vet hvor glad jeg er i ham. 🙂
   Veldig bra at du viser dine barn det samme. God helg! 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..